Medewerkers

Mw. drs. M.E.M. Nota

Mw. drs. M.E.M. Nota
Huisarts

Na mijn studie studie pedagogiek en andragogiek (kandidaatsexamen) ben ik geneeskunde gaan studeren in Groningen. Ik haalde mijn artsexamen begin 1991; vlak daarna ben ik gestart met de specialistenopleiding Interne Geneeskunde. Voor het einde hiervan, na 4 jaar, heb ik bewust de keuze gemaakt voor de huisartsgeneeskunde. Samen met mijn man Ronald Swart werk ik sinds 1998 als huisarts in huisartspraktijk Whereplantsoen, alwaar ik ook kwaliteitscoordinator ben. Bovendien zijn wij opleiders bij de huisartsopleiding Universiteit van Amsterdan/AMC. De laatste jaren ben ik ook aan de Schola Medica te Utrecht verbonden als docent Spoedzorg voor de landelijke huisartsenopleiding. We hebben 3 kinderen en mijn hobby's zijn zeilen, Italiaans en piano spelen.

Drs. R.T. Swart

Drs. R.T. Swart
Huisarts

Artsexamen 1986; hierna 2 jaar internistenopleiding; vanaf 1988 na de 4 jarige opleiding arbeids- en bedrijfsgeneeskunde; werkzaam als geregistreerd bedrijfsarts bij diverse landelijke Arbodiensten. Vanaf 1995 (na 3 jarige huisartsenopleiding) werkzaam als huisarts. In het kader van deze opleiding tevens een jaar als spoedarts op de Eerste Hulp Afdeling van een ziekenhuis gewerkt. Vanaf 1998 samen met echtgenote en collega M.E.M Nota praktijkhoudend huisarts. 

Vader van drie kinderen.

Hobby's: waterpolo,zeilen,tennis en muziek. 

 

Mw drs. J de Vries

Mw drs. J de Vries
Huisarts

 

In 2000 ben ik in fysiotherapie gaan studeren aan de Hogeschool van Utrecht. Na deze 4-jarige opleiding ben ik gestart met de studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Na het behalen van mijn arts-diploma heb ik een jaar werkervaring opgedaan bij de afdeling interne geneeskunde in het Spaarne ziekenhuis te Hoofddorp. In 2011 ben ik gestart met de huisartsenopleiding aan de Universiteit van Amsterdam/AMC.  Het eerste jaar van mijn huisartsenopleiding heb ik met veel plezier in de praktijk van Dr. Nota en Dr. Swart gewerkt. In 2014 heb ik mijn huisartsenopleiding afgerond en ben aansluitend aan de slag gegaan als waarnemend huisarts op de donderdag en vrijdag in praktijk Whereplantsoen. Samen met mijn vriend en zoontje woon ik in Amsterdam. Het is leuk om weer terug te zijn op deze vertrouwde plek en veel bekende gezichten te zien! 

Marlijn Berkhout

Marlijn Berkhout
Waarnemend Huisarts

Mijn naam is Marlijn Berkhout en ik werk sinds 1 maart 2016 in huisartsenpraktijk Whereplantsoen. Eerst als huisarts in opleiding en sinds Febr 2017 als waarnemend huisarts. 

 

Ik ben in 2009 in Leiden afgestudeerd als basisarts en heb sindsdien bij meerdere specialismen gewerkt. Zo heb ik ruim twee jaar bij de chirurgie in het Diaconessenhuis in Leiden gewerkt, daarna een jaar op de spoedeisende hulp van het OLVG en tenslotte nog een half jaar bij de ouderen psychiatrie van Zuiderpoort in Haarlem.

 

 

Thom Klapwijk

Thom Klapwijk
AIOS

In 2015 ben ik afgestudeerd als arts aan de AMC/UvA in Amsterdam. Hierna heb ik een jaar als arts op de afdeling Interne Geneeskunde gewerkt in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam en vervolgens een jaar als arts op de spoedeisende hulp in de Noordwest Ziekenhuisgroep te Alkmaar. Sinds september 2017 ben ik huisarts in opleiding. Ik hoop veel te leren in deze praktijk, van en met jullie.

Ik woon in Amsterdam samen met mijn vriendin. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de bioscoop en houd ik van voetbal; ik hoop dat Ajax weer een keer kampioen wordt.

Tajana Water

Tajana Water
AIOS

Vanaf maart 2017 werk ik met veel plezier in de praktijk van dokter Nota en dokter Swart. In 2010 ben ik afgestudeerd als arts aan de VU in Amsterdam. Ik ben de opleiding tot huisarts begonnen in september 2015. In de tussentijd heb ik gewerkt als arts-assistente op de spoedeisende hulp in Sneek en in Beverwijk, op de IC in Beverwijk en op de afdeling Verloskundige en Gynaecologie in Alkmaar.

Ik woon samen met vriend en onze 3 kinderen. Daarnaast zing ik in een koor en gaan we met ons gezien graag varen. Ik zal nog tot jan 2019 in de praktijk werkzaam zijn en hoop dan de huisartsenopleiding te voltooien.

Jacqueline de Haan

Jacqueline de Haan
Praktijkondersteuner en assistente plus

Ik ben sinds 1989 met veel plezier werkzaam in deze praktijk. Ik werk 4 dagen per week als doktersassistente, praktijkondersteuner en praktijkmanager op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Tevens ben ik verantwoordelijk voor het financiële gebeuren in de praktijk.

Ik woon in in Oosthuizen, ben getrouwd en heb 2 zoons. Mijn hobby's zijn : hardlopen, in een orkest spelen(klarinet), zeilen, tennissen en snowboarden!

Sonja Hesseling

Sonja Hesseling
Doktersassistente plus

In 2003 heb ik mijn diploma doktersassistente behaald aan het Horizon College te Alkmaar; hierna ben ik part-time gaan werken in een solo praktijk in Landsmeer; daarnaast werkte ik op de spoedpost in Purmerend.

Sinds september 2005 werk ik in deze praktijk waar ik het erg naar mijn zin heb; de omgang met patienten en collega's, en het verrichten van diverse taken maakt mijn werk afwisselend.

Zelf woon ik in de Rijp met mijn echtgenoot en zoontje Bas en dochters Lieke en Femke; daarnaast hou ik erg van toneel en muziek.

Monique Jonk

Monique Jonk
Doktersassistente plus

In maart 2011 behaalde ik mijn diploma doktersassistente via het NTI. Daarnaast werkte ik 5 dagen in een huisartspraktijk in Amsterdam. Sinds juni 2011 werk ik met heel veel plezier in deze praktijk. Samen met mijn man, dochter Emily en zoon Neil woon ik in Volendam.  Mijn hobby's zijn aerobic's , wandelen en lezen.

Danique Dresken

Danique Dresken
Doktersassistente

Eind 2015 heb ik mijn diploma doktersasistente behaald op het horizoncollege te Purmerend. Tijdens mijn laatste stage periode was ik lerende/werkzaam in deze praktijk. Sindsdien werk ik hier 4 dagen in de week met nog altijd veel plezier!  Ik woon bij mijn ouders samen met mijn broer in de Zuidoostbeemster. Binnenkort ga ik verhuizen naar Utrecht maar blijf ik werkzaam in de praktijk! Mijn hobby's zijn: festivals bezoeken, hardlopen en reizen.
Simone van der Knaap

Simone van der Knaap
Praktijkverpleegkundige diabetes mellitus

In 2000 heb ik, naast mijn verpleegkundige A, mijn diploma als diabetesverpleegkundige behaald.

Sinds die tijd werk ik 2,5 dag in het Waterlandziekenhuis als diabetesverpleegkundige op de poli interne. Vanaf 2015 ben ik, met veel plezier en voldoening, op de woensdag in deze praktijk werkzaam. Ik woon in de Zuidoostbeemster, ben getrouwd en heb twee grote zonen.

Als hobby heb ik onze hond, lezen en legpuzzels maken.

Linda Veen

Linda Veen
Dietiste

Mijn naam is Linda Veen en ik ben dietiste.

In sept 2010 ben ik afgestudeerd en ben sindsdien werkzaam bij Dietheek bv. Na mijn studie ben ik de specialisatie Sportdietiek gaan volgen en deze heb ik in mei 2011 afgerond. Hierdoor ben ik sportdietist en mag ik sporters van alle niveaus begeleiden.

Mijn hobby's zijn onder andere wielrennen, lezen, film kijken en reizen.

Ik heb op de donderdagmiddag spreekuur in de praktijk van dokter Nota en dokter Swart.

Linda Veen werkt vanuit Dietheek bij ons in de praktijk.

 

Ester Hellingman

Ester Hellingman
POH GGZ

Ik ben opgeleid tot Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ bij de Inholland Academy in Amsterdam.

Voor deze functie werk ik 12 uur per week in deze praktijk via Psygro. Ik begeleid patiënten met psychische en/of psychosociale klachten, na verwijzing van de huisarts. 

Ik ben op woensdagmiddag en vrijdag aanwezig voor afspraken. Vanaf 1 okt. 2017 ben ik elke donderdag van 16:30 tot 20:30 uur en vrijdag de gehele dag aanwezig. 

Ik heb Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gestudeerd aan de HvA. Ik werk sinds 2008 bij een grote zorginstelling in Amsterdam. Daarnaast ben ik opgeleid tot apothekersassistente en coach/counsellor en neem deze kennis en ervaring ook mee in het contact met patiënten.

Naast mijn werk hou ik ervan om te tennissen en te fotograferen. Yoga beoefen ik vooral, om geest en lichaam in balans te houden. Daarnaast trek ik er graag op uit in de natuur.